FAQ

Her finner du svar på vanlige spørsmål om våre produkter

iZi Kid X3 i-Size

Her finner du svar på vanlige spørsmål om iZi Kid X3 i-Size

 • B x D x H: 44 x 63 x 69 cm (når hovedstøtten er i sin laveste position).

 • Autostolen vejer ca. 15 kg.

 • Dit barn kan bruge denne autostol fra 61 cm til 105 cm i højden.

 • Dit barn kan bruge den op til maks. 18 kg. Der er ingen krav til minimumsvægt.

 • Denne autostol kan bruges fra ca. 6 mdr. til ca. 4-års alderen. Bemærk dog, at dette kun er en gennemsnitsværdi og ikke begrænser eller garanterer brugstiden.
  Anvend ikke autostolen længere, når højde- eller vægtgrænsen er nået, eller når toppen af barnets ører når det højeste punkt på nakkestøtten.

  Derudover bør du altid tjekke, hvordan skulderselerne sidder på dit barns skuldre. Hvis skulderselerne ikke sidder lige frem henover skuldrene, men går nedefra og op mod skuldrene, når hhv. nakkestøtten og skulderselerne er i sin højeste indstilling, så er det på tide at skifte autostolen ud med en større.
  Når du tjekker selerne, skal du være opmærksom på vinklen på autostolens ryglæn samt tykkelsen af skulderpuderne. Det kan give den optiske illusion, at selerne buer “nedenfra”, men hvor de faktisk sidder i den rigtige højde.

 • Den nye generation SIP+ har en ny påsætningsmekanisme, som gør det endnu nemmere at tage den af og på autostolen.

 • SIP+ er en ekstra sikkerhedsdetalje, placeret på siden af BeSafe autostolen. SIP+ reducerer kraften mod dit barn med op til 20%, og er bygget til at absorbere og reducere energien omkring dit barns hoved og nakke på to måder:
  1. SIP+ reducerer afstanden mellem autostolen og bildøren, hvilket reducerer sidekollisionsbevægelsen.
  2. SIP+ fungerer som en crumple-zone og er energiabsorberende.

 • Du kan justere benpladsen på autostolen ved at skubbe frontbøjlen frem med skraldenøglen. Vær opmærksom på, at det ikke er ubehageligt for dit barn at sidde med bøjede ben. Ofte foretrækker børn at sidde med bøjede ben eller op mod bagsædet, frem for, de hænger og dingler.

 • Med iZi Plus X1 kan du selv vælge, hvor meget benplads dit barn skal have. Brug skraldenøglen til at skubbe front-bøjlen længere væk fra stolen og opnå mere benplads. Vær opmærksom på, at det hverken er skadeligt eller ubehageligt for dit barn at sidde med bøjede ben. Ofte foretrækker børn at sidde med benene over kors eller hvile dem op ad bagsædet.

 • Ja. Autostolsbetrækket kan placeres enten oven på body huggeren eller under.

 • Ja, body huggeren kan vaskes. Følg venligst vaskeinstruktionerne på dit barns autostol.

 • Vi anbefaler, at du fjerner body huggeren, når dit barn er ca. 2 år. Nogle børn har dog glæde af den i kortere eller længere tid. Hvis du er usikker på, hvornår du skal fjerne den, anbefaler vi, at du lader dit barn sidde i autostolen med og uden body huggeren, hvorefter du sammenligner, hvornår dit barn er bedst fastspændt med autostolens interne seler.

 • SIP+ er en ekstra sidekollisionsbeskyttelse, placeret på den side af BeSafe-autostolen, som vender mod bildøren. SIP+ absorberer energien og reducerer belastningen af barnets nakke og hoved på to måder:
  1. Ved at reducere afstanden mellem autostolen og bildøren, hvilket mindsker bevægelsen i en sidekollision
  2. SIP+ fungerer som en crumple-zone.

 • Vores nye body hugger er endnu blødere og har specielle skumindsatser med forbedret pasform, som giver de mindste børn særlig god støtte.

Belt Guard

Her finner du svar på vanlige spørsmål om BeSafe Belt Guard

iZi Flex FIX i-Size

Her finner du svar på vanlige spørsmål om BeSafe beltestol iZi Flex FIX i-Size.

 • I UN R129-reguleringen har klassificeringen ændret sig fra vægt til højde, da forældre oftest husker barnets højde fremfor vægt. Dette, for at gøre lettere at vælge den rette og sikreste autostol.

 • En højrygget selepude fordeler barnets kræfter gennem køretøjets sele, da barnet holdes fast af denne. Når den er installeret med ISOfix, hjælper ISOfix-armene med at holde selve sædet på plads, i tilfælde af en kollision. Da barnets kræfter fordeles gennem selen, er det ikke nødvendigt at fordele kraften ud i ISOfix-armene.

  I modsætning hertil har ISOfix-installerede autostole med integrerede seler (hvor barnet er fastgjort med sædets egen sele, og ikke med bilens sele) altid en vægtbegrænsning, da både barnets og sædets kræfter fordeles ud i køretøjet udelukkende gennem ISOfix-armene.

 • UN R129-reguleringen er et sæt sikkerhedsregler for autostole, som blev indført i 2013, og har til formål at gøre det nemmere og sikrere for dig at købe den rigtige autostol til dit barn og din bil. UN R129 har højere sikkerhedskrav end tidligere bestemmelser.

 • UN R129 inddeles i tre forskellige faser. Den første fase blev introduceret i 2013, og havde fokus på ISOfix-installerede babyautostole og småbørnsautostole med interne seler (hvor barnet er fastgjort af autostolens sele, og ikke med bilens sele). Anden fase trådte i kraft i juni 2017, og har fokus på højryggede selepuder til børn med en højde over 100 cm, hvor barnet fastspændes med køretøjets 3-punktssele. Den tredje fase i UN R129 er under udvikling, og kommer til at have fokus på selemonterede autostole med interne seler.

 • Anden fase i UN R129 er inddelt i to kategorier: ‘i-Size højrygget selepude’ og ‘Højrygget selepude til specifikke køretøjer’.

  Kategorien ‘i-Size højrygget selepude’ sikrer, at autostolen passer til alle bilsæder, som er i-Size mærket med en højde op til 135 cm. Derudover må autostolen have en maksimal bredde på 44 cm, og det er et krav, at der er udtrækkelige ISOfix-arme, således, at sædet kan installeres både med og uden ISOfix.

 • Kategorien ‘Højrygget sæde til specifikke køretøjer’ tillader en bredde op over 44 cm, således. at pasformen i højde og bredde afhænger af køretøjet. Autostolen bør afprøves før køb.

  I visse tilfælde er der ikke plads til den højryggede selepude til børn med en højde over 135 cm, da nakkestøtten støder mod bilens loft. Det sker nogle gange i sportsbiler, men som regel er det ikke noget problem i familiebiler. BeSafe anbefaler, at du installerer sædet i din bil, før du køber den. Afprøv alle stillinger, så du kan se, om der er nok plads til dens forskellige positioner.

 • Trafiklovgivningen varierer fra land til land. De fleste europæiske lande, kræver, at børn sidder i en autostol til de er 135 cm høje. Andre lande skal man være 150 cm høj eller 12 år gammel, før man ikke behøver at sidde i en autostol længere. Tjek venligst dit lands trafiklovgivning.

  Hos BeSafe anbefaler vi, at dit barn sidder i den højryggede selepude så længe som muligt – indtil han/hun er 150 cm høj. Vores højrygget selepude yder sidekollisionsbeskyttelse og har sele-guidere, som hjælper dig med at placere bilens sele korrekt i forhold til dit barns højde.

 • Du kan bruge hvilepositionerne, når som helst du eller dit barn har lyst til det, men vi anbefaler, at du sætter sædet i den position, du ønsker, før du fastspænder dit barn, for at undgå slap sele. Hvilepositionen kan betjenes med håndtagene, der er på begge sider af sædet. Sørg altid for at trække sikkerhedsselen tilbage, når du har taget den af.

 • Hvilepositionen på iZi Flex FIX i-Size kan justeres af dit barn selv, og gør, at dit barn forbliver inden for sædets beskyttelsesområde, når han/hun falder i søvn, og dermed også, at selen sidder korrekt.

  Vi anbefaler, at dit barn sidder oprejst, når han/hun er vågen, og først læner stolen tilbage, når han/hun er ved at falde i søvn.

  Hvilepositionen kan betjenes med håndtagene, der er at finde på begge sider af sædet. Sørg altid for, at stramme sikkerhedsselen efter, når du skifter fra en position til en anden, for at undgå slap sele.

 • Ofte synes børn, at bilselen er ubehagelig at have på, og trækker selen væk fra skulderen, for at undgå, at det føles ubehageligt. For at undgå dette, som jo udgør en stor sikkerhedsrisiko, og for at øge komforten, har vi udviklet PAD+, der fungerer som en blød pude rundt om selen og som støddæmper mellem dit barns hage og bryst.

 • Ja, PAD+ er en del af BeSafe iZi Flex FIX i-Size’s. sikkerhedssystem, og bør derfor altid bruges som en integreret del af denne autostol.

 • Ja, når du har brug for, at der skal være plads til flere personer eller autostole i samme sæderække, kan du med fordel tage SIP-bumperen af. Dog anbefaler vi, at du altid lader den SIP-bumper, som vender mod bilens dør sidde på, når Zi Flex FIX i-Size er placeret ved siden af bildøren. Hvis der er plads til det, anbefaler vi også, at du sætter SIP+ på den SIP-bumper, der vender mod bildøren, for ekstra sidekollisionsbeskyttelse.

 • Vores ekstra sidekollisionsbeskyttelse kan placeres på iZi Flex FIX i-Size på den side, der vender mod bildøren. SIP+ er en ekstra sidekollisionsbeskyttelse, som reducerer afstanden mellem autostolen og bildøren – dette forhindrer mindre bevægelse ved en sidekollision. Selv uden SIP+ rækker iZi Flex FIX i-Size sikkerhedsniveau ud over det, der kræves af UN R129-02-reguleringen.

 • Vores BeSafe iZi Flex FIX i-Size har ingen kompatibilitetsliste, da dette ikke er et krav, ifølge UN R129-02, og fordi iZi Flex FIX i-Size kan være i de fleste køretøjer.

  Som nævnt i manualen kan der i køretøjer med lavt tag være visse begrænsninger i forhold til at kunne drage nytte af selestolens højeste position (150 cm), når den er placeret på bagsædet ud til siden. Det gælder for visse sportsbiler, men sjældent for familiebiler. Derudover er der i nogle biler ikke plads til selestolens ekstra sidekollisionsbeskyttelse (SIP+), grundet manglende plads mellem bildøren og sædet. I sådanne tilfælde er det ok at bruge sædet uden SIP+.

  Vi anbefaler, at du altid afprøver autostolen i dit køretøj før køb, for at se, om det passer.

 • Ja, ISOfix-armene på iZi Flex FIX i-Size er udtrækkelige, således at den også kan monteres med bilen 3-punktssele. Du kan bruge ISOfix-armene til at holde selepuden på plads, også når dit barn ikke sidder på den.

 • Når du installerer iZi Flex FIX i-Size på bilsædets ydersider, tager du den SIP-bumper af, som vender mod bilens inderside. På den måde får du både plads til flere passagerer og autostole på samme sæderække. Hvis du installerer iZi Flex FIX i-Size i midten af sædet, skal du fjerne begge SIP-bumpere. Installerer du iZi Flex FIX i-Size i midten af sædet, og der sidder kun én person ved siden af, anbefaler vi, at du beholder SIP-bumperen på den side, hvor der ikke sidder nogen.

 • Når dit barn skifter over fra en småbørnsautostol til en højrygget selepude, indebærer det også et skift fra en 5-punktssele til en 3-punktssele. Dette giver barnet større frihed til at kunne trække selen væk fra sig, hvilket udgør en stor sikkerhedsrisiko.

  Derfor har vi udviklet den innovative hoftesele-guider på iZi Flex FIX i-Size – en idé vi fik fra vores graviditetssele. Hoftesele-guideren sørger for, at dit barn sidder korrekt og at selen placeres over dit barns bækken.

  For at åbne den magnetiske fid-lås på hoftesele-guideren, skal du skubbe den øverste klap ned. For at lukke hoftesele-guideren, skal du blot lade begge magnetiske fid-låse slutte sig om hinanden.

 • Ja, hoftesele-guideren på iZi Flex FIX i-Size er lavet af et blødt materiale, og kan derfor nemt skubbes væk, når du skal have dit barn ind og ud af sædet.

 • Det er valgfrit, om du vil bruge hofteseleguideren, da det kun indirekte påvirker barnets sikkerhed. Et barn, som er korrekt placeret på sædet, sidder sikkert med eller uden brug af hoftesele-guideren. BeSafe anbefaler dog altid at bruge den. Vi anbefaler altid, at du bruger alle sikkerhedsforanstaltningerne, for at minimere eventuelle sikkerhedsrisici.

iZi Plus X1

 • Den nye generation SIP+ har en ny påsætningsmekanisme, som gør det endnu nemmere at tage den af og på autostolen.

 • SIP+ er en ekstra sikkerhedsdetalje, placeret på siden af BeSafe autostolen. SIP+ reducerer kraften mod dit barn med op til 20%, og er bygget til at absorbere og reducere energien omkring dit barns hoved og nakke på to måder:
  1. SIP+ reducerer afstanden mellem autostolen og bildøren, hvilket reducerer sidekollisionsbevægelsen.
  2. SIP+ fungerer som en crumple-zone og er energiabsorberende.

 • Du kan justere benpladsen på autostolen ved at skubbe frontbøjlen frem med skraldenøglen. Vær opmærksom på, at det ikke er ubehageligt for dit barn at sidde med bøjede ben. Ofte foretrækker børn at sidde med bøjede ben eller op mod bagsædet, frem for, de hænger og dingler.

 • Det er kun front-airbags, som er farlige for autostolen, da de trykkes ind mod stolen. Alle slags sideairbags og gardinairbags er begrænset til ikke at ramme passagerens plads og påvirker derfor ikke autostolen. Sideairbags og gardinairbags bør derfor forblive aktiverede.

 • Når en bagudvendt autostol er i kontakt med bilens interiør, understøttes den af interiøret i en kollision, hvilket giver en optimal crash-præstation. Når dette ikke er muligt, er det bedst at skabe betydelig afstand mellem bilens interiør og autostolen, for at undgå sammenstød med interiøret. Bemærk dog, at disse er anbefalinger til de ideelle placeringer af autostolen. Kan disse ikke opnås i din bil, er det også fint at montere autostolen således, at den kommer så tæt som muligt på de ideelle placeringer.

 • Børn er langt mere fleksible end voksne. Ofte er det os voksne, som synes, at det ser ubehageligt ud, når børn sidder med bøjede ben i den bagudvendte autostol. Faktisk synes mange børn, at det er mere behageligt at sidde bagudvendt, da de kan hvile benene op ad bilsædets ryglæn. Når barnet sidder i en fremadvendt autostol, hænger benene nedad og kan belaste knæene. Forestil dig, at du sad på en barstol, uden at kunne støtte fødderne på et fast underlag. Der vil højest sandsynligt ikke gå lang tid før du bliver træt i knæene.

  Det er fem gange sikrere at sidde bagudvendt end fremadvendt. Hos BeSafe anbefaler vi, at dit barn sidder bagudvendt så længe som muligt.

 • Udover tre hvilepositioner har iZi Plus X1 også en speciel monteringsmetode, som er delvist svævende. Denne metode gør, at enden på stolens base, hen mod front-bøjlen, kan løftes en smule op over bilens sæde. Dette opvejer skrånede køretøjssæder.
  Værd at vide om denne monteringsmetode:
  – Den anden ende af basen, som er i retning af støttebenet, skal hvile på køretøjets sæde. Barnesædet må ikke svæve helt
  – Støttebenet skal have en 90 graders vinkel mod køretøjets gulv eller skal pege lidt mod sædet foran. Støttebenet må aldrig pege mod det bilsæde, hvor barnesædet er
  – Front-bøjlen (‘anti-rotationsstang’) skal skubbes forsvarligt ind i køretøjets ryglæn, så barnesædet ikke bevæger sig, når det skubbes.

 • Selen skal sidde så stramt, at du ikke kan lave et fold. Vær sikker på, at dit barn sidder korrekt op ad ryglænet, når du fastspænder selen.

 • iZi Plus X1 vejer +/- 12 kg.

 • D x B x H: 65 x 45 x 56 cm
  Når hovedstøtten er sin højeste position, er højden: 63 cm

 • iZi Plus X1 er godkendt i henhold til ECE R44-04, hvilket betyder, at der kun er krav om barnets vægt. Vi anbefaler, at dit barn sidder i iZi Plus X1, når han/hun kan sidde selv, hvilket typisk er omkring 6 måneders alderen. Nogle børn kan dog bruge stolen tidligere. I dette tilfælde råder vi dig til at tage hen til din lokale forhandler, for at vurdere, om dit barn er klar til at sidde i iZi Plus X1.

  iZi Plus X1 må ikke bruges længere hvis:
  1. Barnet har nået de 25 kg
  2. Barnets skuldre ikke passer under nakkestøtten i den højeste position
  3. Eller, hvis ørets øverste stykke når nakkestøtten øverste del.

 • iZi Plus X1 kan maks. bruges op til 25 kg. Der er ingen krav om minimumsvægt.

 • Vi anbefaler, at dit barn sidder i iZi Plus X1, når han/hun kan sidde selv, hvilket typisk er omkring 6 måneders alderen. Nogle børn kan dog bruge stolen tidligere. I dette tilfælde råder vi dig til at tage hen til din lokale forhandler, for at vurdere, om dit barn er klar til at sidde i iZi Plus X1.

  iZi Plus X1 er godkendt op til 25 kg, hvilket svarer til ca. 5 år. Bemærk dog, at dette kun er en gennemsnitsværdi, og ikke begrænser eller garanterer brugstiden. iZi Plus X1 må ikke bruges længere, hvis:
  1. Barnet har nået de 25 kg
  2. Barnets skuldre ikke passer under nakkestøtten i den højeste position
  3. Eller, hvis ørets øverste stykke når nakkestøtten øverste del.

 • Med iZi Plus X1 kan du selv vælge, hvor meget benplads dit barn skal have. Brug skraldenøglen til at skubbe front-bøjlen længere væk fra stolen og opnå mere benplads. Vær opmærksom på, at det hverken er skadeligt eller ubehageligt for dit barn at sidde med bøjede ben. Ofte foretrækker børn at sidde med benene over kors eller hvile dem op ad bagsædet.

 • Ja. Autostolsbetrækket kan placeres enten oven på body huggeren eller under.

 • Ja, body huggeren kan vaskes. Følg venligst vaskeinstruktionerne på dit barns autostol.

 • Vi anbefaler, at du fjerner body huggeren, når dit barn er ca. 2 år. Nogle børn har dog glæde af den i kortere eller længere tid. Hvis du er usikker på, hvornår du skal fjerne den, anbefaler vi, at du lader dit barn sidde i autostolen med og uden body huggeren, hvorefter du sammenligner, hvornår dit barn er bedst fastspændt med autostolens interne seler.

 • Vores nye generation SIP+ har en ny monteringsmekanisme, som gør det endnu nemmere at tage den af og på.

 • SIP+ er en ekstra sidekollisionsbeskyttelse, placeret på den side af BeSafe-autostolen, som vender mod bildøren. SIP+ absorberer energien og reducerer belastningen af barnets nakke og hoved på to måder:
  1. Ved at reducere afstanden mellem autostolen og bildøren, hvilket mindsker bevægelsen i en sidekollision
  2. SIP+ fungerer som en crumple-zone.

 • Vores nye body hugger er endnu blødere og har specielle skumindsatser med forbedret pasform, som giver de mindste børn særlig god støtte.

Tips & råd fra BeSafe

Her finder du tips og råd til køreturen.

 • Et babyspejl hjælper dig med at kunne holde øje med dit barn, som sidder bagudvendt, mens du kører. En sædebeskytter holder sædet rent og en solskærm giver dit barn masser af skygge, når I kører. Læs mere her.

 • En aktiv airbag foran autostolen kan føre til fatale konsekvenser og i værste fald døden. Sørg derfor altid for, at airbaggen er slukket, når du placerer autostolen på forsædet. Besøg din nærmeste bilforhandler, hvis du er i tvivl.

 • Lad dig aldrig friste til at købe en brugt autostol for at spare penge. Du kan risikere, at sikkerhedsniveauet er dårligt på grund af slid, eller fordi den har været udsat for en bilulykke. Det er svært at se på en brugt autostol, hvad den har været udsat for, hvorfor man ikke kan regne med dens sikkerhed. Tænk altid på sikkerheden før prisen!

 • En autostol, som har været udsat for en hvilken som helst form for ulykke, bør aldrig genanvendes. Materialet på autostolen kan have taget skade under ulykken, og derfor kan man ikke længere regne med dens sikkerhed. Får bilen skader på karrosseriet, bør autostolen altid skiftes ud med en ny. I mange tilfælde erstatter forsikringsselskabet autostolen, når ulykken anmeldes.

 • Autostolen skal være godkendt enten i henhold til ECE R44 04 eller UN R129 (i-Size).

 • Inden du køber en autostol, er det vigtigt, at du undersøger, hvad der findes på markedet, og læser om de forskellige autostole. På den måde får du et overblik over, hvilken autostol, der opfylder dine og dit barns behov.

 • Forbrugertests findes som en guide til dig som kunde, for at vælge den rette autostol. Det er yderst vigtigt, at du tager hensyn til dine egne krav som du har til autostolen, og hvordan den skal kunne fungere i præcis i din hverdag. Sikre dig at disse test ikke kun er baseret på brugervenlighed og komfort, men også at autostolen er kollisionstestet.

 • Nå du besøger din forhandler, er det vigtigt at du får en god vejledning. En forkert monteret autostol kan få fatale konsekvenser i en bilulykke. Kontakt derfor altid din forhandler og læs brugsanvisningen omhyggeligt inden brug. Brugsanvisningerne til de respektive produkter finder du på vores produktsider. Husk på, at du som bilens fører har ansvaret for, at autostolen er korrekt installeret. En fejl monteret autostol kan medføre en bøde ved en eventuel politikontrol.

 • Vi ved, at det er vigtigt for vores kunder at få den råd og vejledning, de har brug for, når de skal købe en autostol. Vores kunder har ikke kun brug for information om, hvilken autostol der passer bedst, men også information om, hvordan man bruger og monterer den korrekt. Korrekt montering af autostolen er afgørende for sikkerheden. Hos BeSafe arbejder vi hele tiden sammen med vores forhandlere, for at oplære dem i vores produkter, men også i børns sikkerhed i bilen. Find din nærmeste BeSafe-forhandler på vores forhandlerliste.

 • Mange års tests har bevist, at den bagudvendte autostol er sikrere end den fremadvendte. Læs mere om dette under afsnittet bagudvendte autostole.

Børns sikkerhed i bilen

Her finder du spørgsmål og svar om børns sikkerhed i bilen.

 • Dit barn bør ikke fastspændes i autostolen med tykt overtøj på. Overtøjet skaber afstand mellem selen og barnets krop, og forringer dermed sikkerheden i en ulykke. Hos BeSafe anbefaler vi, at du placerer et tæppe uden på selen eller anvender en autostolspose.

 • I nogle biler sidder ISOfix-beslagene langt inde i bilsædet. I sådanne tilfælde kan det være fordelagtigt at holde basen i en vinkel på ca. 45 grader, mens den fastgøres til ISOfix-beslagene. Dette vil give bedre adgang til konsollerne. Det skal bemærkes, at ISOfix beslag, der sidder dybt, kan have den konsekvens, at basen sidder i en forkert vinkel. I sjældne tilfælde kan det være bedre at montere autostolen uden basen.

 • Autostolens interne seler skal sidde så tæt på barnets krop som muligt. Der må ikke være plads til mere end to fingre mellem barnet og selen.

 • Efter at du har installeret den bagudvendte autostol, skubbes forsædet bagud, så den når autostolen. Dette forhindrer autostolen i at slå ind i forsædet, i tilfælde af en kollision. Hvis det ikke er muligt at få kontakt med forsædet, skal afstanden være mindst 25 cm.

 • Dit barn kan være i livsfare, hvis han/hun ikke er ordentligt fastspændt – især, hvis han/hun sidder i en fremadvendt autostol. En selesamler holder skulderstropperne på plads, og er derfor en god løsning til at undgå, at dit barn kravler ud af selen. Find BeSafes selesamler blandt vores tilbehør.

 • ISOfix er et system, designet til montering af autostole i biler. Systemet består af to metalbeslag, som er placeret mellem bilens ryglæn og sæde. Autostole med ISOfix-beslag har to ISOfix-arme, som passer til bilens ISOfix-beslag. Autostolen har typisk også et tredje støttepunkt i form af et støtteben, der læner sig mod bilens gulv.

  Autostole med ISOfix er generelt meget nemme at installere, og risikoen for fejlmontering er markant reduceret. Undersøgelser viser, at mange traditionelle autostole er forkert monterede. ISOfix-systemet øger sikkerhedsniveauet, og risikoen for at autostolen er fejlmonteret, er minimal.

 • Autostolens hældningsvinkel i bilen afhænger af dens model og af bilsædet. Det er generelt godt, hvis barnet sidder så oprejst som muligt, i tilfælde af en kollision, så kræfterne fra kollisionen fordeles jævnt udover hele kroppen.

  Når barnet sidder oprejst, vil hovedet typisk falde fremad, når han/hun sover. Dette problem kan løses ved at montere autostolen så langt ind mod bilsædets polstring som muligt, således at luften i bilsædets polstring presses ud og vinklen reduceres. Fjern låsen på støttebenet, læg den ene hånd oven på sædet og tryk godt til, så støttebenet forkortes med et hak eller to. Geninstaller låsen. Start installationen forfra, hvis det er nødvendigt.

  En anden mulighed er at tilkøbe vores skønne BeSafe sovepude, som vi netop har udviklet, så dit barns hoved undgår at tippe forover. BeSafe sovepuden sørger for, at dit barns hoved hælder til siden og giver samtidig god nakke- og hovedstøtte.

   

 • Børn er væsentligt blødere og mere fleksible end voksne, og føler ikke ubehag, på samme måde som voksne, når de sidder med bøjede ben. Det absolut vigtigste er at beskytte barnets hoved og nakke. Barnet sidder sikrest i en bagudvendt autostol, og bør derfor sidde bagudvendt så længe som muligt. Børn kan sidde bagudvendt i BeSafes autostole til de er mindst 4 år gamle.

UN R129 (fase 1)

Her finder du spørgsmål og svar om UN R129, fase 1.